sâmbătă, 6 aprilie 2013

FotoClubPro Arad alături de „Flames on Bikes” în acţiunea de strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie




FotoClubPro Arad a răspuns la o nouă provocare în ceea ce priveşte ajutorarea aproapelui. Astfel artiştii clubului arădean s-au solidarizat, devenind parteneri, cu doi tineri hotărâţi să ajungă până în Africa pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de lucemie.
Domiţian Gligor, pompier şi Rareş Bârsan, medic, ambii la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, sensibilizaţi de problemele cu care se confruntă copiii bolnavi de leucemie, s-au gândit la un act caritabil inedit. Aceştia au plecat astăzi spre Africa, de la sediul I.S.U. Arad, cu motocicletele proprii, hotărâţi să-şi ducă planul la final indiferent de dificultăţile pe care le vor întâmpina.


Am aflat despre proiectul „Flames on Bikes” unde doi tineri ambiţioşi vor parcurge o distanţă impresionantă cu motocicletele personale pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de leucemie. I-am contactat pentru a afla mai multe informaţii despre ce vor să facă şi astfel am ajuns parteneri. Astăzi au plecat din Arad şi sperăm că expediţia va decurge fără probleme”, a spus preşedintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc, A.FIAP, E:AAFR.


Practic proiectul constă în colectarea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie, acordarea de asistenţă medicală gratuită comunităţilor izolate din Maroc, precum şi stabilirea de legături între IPA Regiunea 1 Arad şi unităţile de pompieri, jandarmi şi poliţişti din Maroc. Acţiunea se derulează sub numele de „Flames on Bikes” şi este realizată prin intermediul International Police Association (IPA) regiunea 1 Arad. Deplasarea din Arad şi până în nordul Africii se va face cu motocicletele personale începând de astăzi (n.r. 6 aprilie), întoarcerea fiind programată aproximativ la finele lunii, în funcţie de evenimentele survenite pe parcurs. Strângerea de fonduri se face atât pe plan local cât şi de la unităţile de pompieri, poliţie şi jandarmerie de-a lungul itinerariului propus. Totodată în cadrul acestui proiect se doreşte stimularea legăturilor de prietenie şi întrajutorare dintre unităţile membre IPA deja existente cât şi dezvoltarea de noi legături. În acelaşi timp, se va acorda asistenţă socială în zonele defavorizate din nordul Africii”, susţine medicul Rareş Bârsan. La rândul său, Domiţian Giurgiu, pompier salvator, afirmă că are convingerea „că această campanie va fi una reuşită şi că demersul îşi va atinge scopul principal, şi anume sprijin pentru copiii bolnavi de leucemie.”




          Ideea celor doi arădeni a determinat mai multe instituţii şi asociaţii să se solidarizeze cu ei şi să contribuie în măsura în care pot pentru strângerea fondurilor necesare. Alături de „Flames on Bikes” au devenit parteneri instituţii, firme şi asociaţii precum: Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Omniasig, Cotta Arad, FotoClubPro Arad, SinPro, UltraClinica, Genesys, Maschio Gaspardo...








Niciun comentariu: