sâmbătă, 3 noiembrie 2012

FotoClubPro Arad vă invită la o expoziţie inedită - INTERFOTO Arad 2012



Iubitorii artei fotografice sunt invitaţi la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, la o expoziţie inedită de fotografie, semnată de artişti renumiţi din Germania şi SUA dar şi de absolvenţi ai Facultăţii de Artă din Timişoara, arhitecţi, fotografi profesionişti.
 
Evenimentul este organizat de către FotoClubPro Arad  care a dorit să prezinte arădenilor lucrări de excepţie ce au putut fi văzute până acum doar la Timişoara. Lucrările rămân expuse în foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad până în preajma sărbătorilor de iarnă. Expoziţia INTERFOTO se află la a III-a ediţie la Timişioara, iar la Arad a putut fi montată datorită bunei colaborări dintre preşedintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc E.AAFR şi omul de cultură Sergio Morariu, din Germania, cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului în oraşul de pe Bega.„Sunt expuse 50 de fotografii, de dimensiune mare alese dintr-o colecţie de 160. Din păcate nu au putut fi expuse toate din cauza spaţiului însă arădenii se pot delecta cu lucrări semnate de artişti fotografi, profesionişti. Tema predominantă este nudul, dar nu lipsesc nici peisajele, eseul sau portretul. Ne dorim ca această expoziţie să devină tradiţie şi la Arad, mai ales după succesul înregistrat la vernisaj”, a explicat Nelu Scripciuc E.AAFR.



Vernisajul expoziţiei INTERFOTO Arad 2012 s-a bucurat de un public numeros, organizatorul Sergio Morariu arătându-se încântat de succesul pe care aceste lucrări îl are la Arad. De asemenea, Nelu Scripciuc E.AAFR, preşedintele FotoClubPro Arad a explicat interesul pentru prezentarea expoziţiei - „Această expoziţie este foarte importantă pentru iubitorii de fotografie din Arad, deoarece ridică nivelul expoziţiilor care au mai fost organizate până acum de către celălalt club de amatori, lucru care a determinat ca iubitorii de fotografie să nu mai viziteze nici colecţiile de calitate care sunt aduse în Arad, pentru că s-au obişnuit cu lucrări mediocre, chiar cu multe expoziţii de kitsch, iar noi ne dorim prin expoziţiile care le organizăm să lucrăm puţin la mentalitatea colegilor din celălalt club pentru a aduce la rândul lor colecţii de calitate”.



Preşedintele clubului arădean a mai spus că expoziţia este dedicată unui fost coleg şi prieten bun, Nicolae Eberlin – Tubi pentru cunoscuţi – pasionat şi el de fotografia cu tematica nuduri. Paralela între lucrările expoziţiei INTERFOTO şi lucrările regretatului Tubi a fost făcută de către dl. Bujor Buda, de asemenea fost coleg al acestuia.
La finalul vernisajului, absolvenţii primei serii de cursuri de fotografie a FotoClubPro Arad au primit mult aşteptatele diplome.


 Articol de Simina Roz

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foto Club Arad nu este un club numai de amatori asa cum nici Foto Club Pro Arad nu este un club numai de profesionisti !

Referitor la comentariul ... neprofesionist din articol am vazut si la cei de la "pro" anumite expozitii cu imagini de kitsch !

Nelu Scripciuc spunea...

Buna seara,eu nu stiu ce ati vazut dumneavoastra,eu va spun sigur ca nu vorbim de acelasi lucru,cu siguranta nu era expozitia noastra,va stau la dispozitie la telefon 0744281987,sa va demonstrez ca nu aveti dreptate.Cu respect Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP